Witsel: "Denk niet aan een transfer"

Steurbaut Kersten
| 93 reacties
Witsel: "Denk niet aan een transfer"
Foto: © SC

Standard vertoeft al in Portugal voor een 11-daagse winterstage in de Algarve. Voor middenvelder Axel Witsel een ideaal moment om even tot rust te komen na zijn rode kaart op Cercle Brugge.

De Gouden Schoen van 2008 ging fel door op Renato Neto en kreeg na de wedstrijd de publieke opinie weer over zich heen.  “Acties zoals de mijne zie je tien keer per wedstrijd”, blikt Witsel terug in HNB.

“De scheidsrechter heeft twintig seconden lang moeten nadenken om te beslissen of hij mij geel of rood zou geven. Ik kreeg rood omdat ik Witsel ben. Mehdi Carcela kreeg in dezelfde wedstrijd voor exact dezelfde fout slechts geel.”

Witsel vond de rode kaart wel terecht. “Maar dat ik drie speeldagen schorsing kreeg, is echter overdreven. Ik ben niet in beroep gegaan omdat ik de commotie en de dramatiek eromheen wilde vermijden. Ik voel me geviseerd. Al had ik zelf die kushandjes niet mogen uitdelen. Ik wil mijn excuses aanbieden.”

Aan een transfer naar het buitenland wil Witsel niet denken. “Ik speel voor Standard en dat is het enige waarmee ik me wil bezighouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties