Zaakwaarnemer beschuldigt Tomasson van veinzen blessures

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Zaakwaarnemer beschuldigt Tomasson van veinzen blessures
Foto: © SC

John Dahl Tomasson en Feyenoord hebben afstand genomen van de uitspraken van de ex-zaakwaarnemer van de Deense spits. Die haalt in een interview uit naar zijn voormalige cliënt.

Volgens ex-zaakwaarnemer Emile Miedema heeft Tomasson Feyenoord in de maling genomen met allerlei verzonnen blessures omdat hij niet wilde meespelen in het triestige sportieve verhaal van de Rotterdamse club.

"Als ze ons even de tekst ter inzage hadden gegeven, had ik ze flink wat onzin kunnen besparen", zegt Tomasson. "Uiteraard hadden wij Jon liever wekelijks in de basis zien spelen, maar aan zijn blessureleed kan hij helemaal niets doen. Het is een aaneenschakeling van pech. Gekneusde rib, spierscheuringen, noem maar op", reageert algemeen directeur Gudde van Feyenoord.

"Op het moment dat hij bij ons terugkeerde bleek uit de keuring dat hij fit was. Aan zijn instelling mankeert ook helemaal niets, hij werkt elke dag keihard aan zijn herstel. En als er iemand van baalt dat hij niet van waarde kan zijn voor Feyenoord, is het Jon wel."

"Met mijn voormalige zaakwaarnemer Miedema heb ik om precies te zijn achtenhalf jaar geleden voor het laatst contact gehad", pikt Tomasson in. "De Deense journalist die opgevoerd wordt is ook niet bepaald van een kwaliteitskrant. Hem heb ik tweeënhalf jaar geleden voor het laatst te woord gestaan. Iedereen weet dat een deel van de Deense pers mij nog altijd de persboycot van het nationale elftal kwalijk neemt, maar met kwaliteitsmedia uit Denemarken spreek ik allang weer. Blijkbaar leeft er bij deze journalist en bij Miedema de nodige kinnesinne."

"Ik concentreer me al maanden volledig op mijn herstel. Maar als er aan dit soort mensen een podium wordt geboden, was het wel zo netjes geweest om desnoods via de club wederhoor toe te passen. Dan had de schrijver van het artikel zich een hoop moeite kunnen besparen en waren de lezers van de nodige onzin verschoond gebleven", aldus de Deense spits.

"Ik ben transfervrij overgestapt van Milan naar Stuttgart, zoals ik eerder ook transfervrij van Feyenoord naar Italië ben gegaan en ook weer transfervrij bij Feyenoord ben teruggekomen. Kijk, de opmerkingen van Miedema laat ik volledig van me afglijden, zeker als het gaat over de medische keuring en helemaal over mijn liefde voor Feyenoord. Want daar hoeft echt helemaal niemand aan te twijfelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties