Dender onderuit bij Rupel Boom

Maarten Van Bever
| 9 reacties

FCV Dender heeft deze namiddag met 2-1 verloren op het veld van Rupel Boom en miste zo de kans om op te schuiven in het klassement. Bij de thuisploeg toonde nieuwkomer Daniël Rodrigro De Oliviera zich meteen beslissend.

Door het gelijkspel van Bergen tegen Waasland-Beveren gisterenavond kon Dender profiteren om op te schuiven naar de derde plaats in de rangschikking. Rupel Boom op zijn beurt kon ieder punt goed gebruiken in de strijd tegen het behoud. De ‘steenbakkers’ kwamen dan ook gretig aan de aftrap.

De wedstrijd was nog maar dertig seconden op gang geschoten of Boom was al dicht bij de openingstreffer. Door een misverstand in de verdediging van Dender dook Rodrigo De Oliveira alleen op voor Mollez, maar die kon al grabbelend de bal nog in hoekschop duwen.

De toon was gezet. De thuisploeg duwde een paar keer door en na een dik kwartier viel de 1-0 dan toch. Davy De Smedt zette vanop de rechterflank voor op de debuterende Rodrigo De Oliveira die in de korte hoek binnenkopte. De spits, die deze winter overkwam van Sint-Niklaas, bewijst dus meteen zijn waarde.

Dender probeerde een aantal malen op de counter, maar werd telkens afgevlagd wegens buitenspel. Kort voor rust stuurde Frank Magerman vanop het middenveld Beyens diep die het leer doorspeelde naar Van Der Westerlaken, die vanuit een scherpe hoek de 2-0 langs Mollez binnenschoot. Vlak daarna waaide nog een vrije trap van De Smedt over.

In de tweede helft ging de wedstrijd meer op en neer. Van Impe had een reflex nodig op een inzet van Claessens en aan de overkant besloot Rodrigo de Oliveiro van dichtbij over. Op het uur kon Dender dan toch de aansluitingstreffer maken via Roy Meeus. Het vertrouwen groeide zichtbaar bij de bezoekers die meer en meer druk naar voren zetten. Dender kwam zelfs even dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Claessens werd afgeblokt.

In het slot viel Dender met tien man na een tweede gele kaart voor Claessens. Trainer Borkelmans reageerde nog met een dubbele wissel, maar de zege van Boom kwam niet meer in gevaar. In de laatste minuut kwam de thuisploeg zelfs nog in de buurt van de 3-1, maar de kopbal van Van Der Linden strandde in de handen van Mollez.

Dender laat een kans liggen om op te schuiven in het klassement, terwijl Boom onderin drie broodnodige punten pakt. Opvallend, haast alle staartploegen halen de drie punten binnen dit weekend. In de tweede wedstrijd van vandaag wist ook Boussu Dour met 2-3 te winnen op het veld van Wezet.