Lukaku: "Krijg steeds maar meer en meer aandacht"

Lukaku: "Krijg steeds maar meer en meer aandacht"
Foto: © SC

Romelu Lukaku is algemeen gegeerd en geeft sporadisch ook eens een interview. Deze keer kreeg Goal.com de eer om even met hem samen te zitten.

Het Engelse voetbal spreekt Lukaku wel aan, zoals wel al geweten was. "Als ik soms wedstrijden uit de Premier League bekijk, dan denk ik dat ik met mijn kwaliteiten daar beter tot mijn recht kom. Ik ben erg snel, sterk en werk hard. Als ik train met spelers met nog meer kwaliteit, dan wordt ik daar beter van."

De interesse in Lukaku is de laatste jaren exponentieel toegenomen. Het is zover dat hij elke week wel aan een andere ploeg gelinkt wordt. "Een paar jaar geleden was de situatie hetzelfde. Er waren een paar clubs geïnteresseerd in me na mijn eerste jaar bij Anderlecht. Chelsea en Arsenal probeerden me al vast te leggen toen ik dertien of veertien was."

"Als je goed speelt blijf je altijd in beeld bij andere clubs. Ik moet mezelf daar niet door laten afleiden. Als je weet dat scouts je bekijken kan het dat je nerveus wordt en ballen verkeerd gaat raken, dat wil je niet. Ik wil me daarom ook niet bezig houden met geruchten. Ik train en speel mijn wedstrijden voor het team. Dat is de enige manier waarop de scouts je willen zien."

Het is blijkbaar soms ook niet makkelijk om één van de toptalenten van Europa te zijn. "Als ik het vergelijk met vorig jaar wordt het nu alleen maar meer en meer. Mijn vader en persoonlijk begeleider helpen me hier doorheen. Ze zeggen tegen me: 'jij bent Romelu Lukaku en jij wilt naar de grootste clubs in Europa. Je hebt een geweldig contract en alles wat je maar kan wensen'."

"Zij zorgen ervoor dat ik niet naast mijn schoenen ga lopen. In het begin van het seizoen scoorde ik acht wedstrijden niet. Mensen zeiden toen dat ik niet de Lukaku was van vorig seizoen. In het voetbal heb je ups en downs. Je hebt niet alles onder controle." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties