De Bilde: "Mbark, probeer het eens in het buitenland"

De Bilde: "Mbark, probeer het eens in het buitenland"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Gilles De Bilde keek tevreden toe hoe Mbark Boussoufa zijn trofee in ontvangst nam. De voormalige aanvaller van Anderlecht weet hoe erg de kleine Marokkaan om de erkenning zocht.

"Maar hij verdient die ook", aldus De Bilde. "Mbark was de consequenste van de twee. Moest Lukaku vorig seizoen in de terugronde hetzelfde had gebracht als in de heenronde was het een andere zaak geweest. Maar Bous is over een heel seizoen beslissend geweest."

De Bilde wou ook voor eens en voor altijd komaf maken met de kritiek op Boussoufa als zou hij in Europa niet hetzelfde brengen. "Dat is voor mensen die negatieve punten zoeken. Het is te licht als excuus om de Gouden Schoen niet aan hem te geven."

Voor De Bilde zou Boussoufa het wel eens elders mogen proberen. "De vraag is natuurlijk wat hij zelf wil en wat wil Anderlecht. Ikzelf vind dat iedereen het eens in het buitenland geprobeerd moet hebben."

"Voor Romelu is het natuurlijk jammer dat hij op zo'n sterke speler gebotst is. Ik weet niet of hij hem ooit nog gaat winnen, want hij zal wel vertrekken op het einde van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties