Kagelmacher: "Heb zware maanden achter de rug"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Kagelmacher: "Heb zware maanden achter de rug"
Foto: © SC

Exact drie maanden had hij niet meegespeeld. En bij zijn terugkeer maakt hij meteen twee doelpunten. Op het Kiel zijn ze bijzonder gelukkig dat Gary Kagelmacher er terug tussen loopt. “Hier heb ik heel lang op gewacht.”

Eind oktober liep Kagelmacher op het veld van KV Mechelen een zware knieblessure op. “Ik heb drie heel zware maanden achter de rug”, geeft de Uruguayaanse verdediger zonder blikken of blozen toe. “De blessure heeft veel langer geduurd dan verwacht. Op deze kans heb ik dan ook lang gewacht.”

Strafschopnemer

En die kans heeft hij meteen weer met beide handen gegrepen. De voormalige speler van Real Madrid liet in het seizoensbegin al een uitstekende indruk na, die is er na de 3-0-zege tegen Zulte Waregem niet slechter op geworden. Zeker niet nu Germinal Beerschot een koele kikker voor de elfmeters heeft gevonden.

“Bij mijn vorige clubs nam ik af en toe een strafschop, maar ik denk dat het de eerste keer in mijn carrière is dat ik twee doelpunten maken”, lacht Kagelmacher. “Adnan (Custovic, nvdr.) kwam nog even naar me toe voor de tweede strafschop, maar ik voelde veel vertrouwen. Die twee doelpunten hebben me deugd gedaan.”

“Fysiek sta ik er ook goed voor en ook met de knie gaat het goed. Ik had geen probleem om de wedstrijd uit te spelen.”

“Wij zijn niet bang, want de Gary is erbij.” Deze song daalde zaterdag neer van de Kielse tribunes. Kagelmacher lacht. “Ik weet nu wat het wil zeggen. Het is leuk dat de fans voor mij zingen. Ze zorgen voor een onvoorwaardelijke steun en dat is belangrijk voor een speler.”

Brugse triologie

Woensdag start Germinal Beerschot aan zijn Brugse triologie: tweemaal Cercle voor de beker en tussendoor Club in de competitie. “We zijn het jaar alvast goed gestart. Drie doelpunten en geen tegen. Iedereen gaat met een goed gevoel naar huis en heeft vertrouwen getankt voor de bekermatch.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties