Kanu: "Niet makkelijk om Polak te vervangen"

Kanu: "Niet makkelijk om Polak te vervangen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht is er een plaatsje op het middenveld vrijgekomen nu Jan Polak het vliegtuig richting Duitsland pakte. Een stekje dat door de Braziliaan Kanu gegeerd wordt.

Kanu speelde in de heenronde heel wat wedstrijden, maar moest zich na de winterstop beperken tot twee heel korte invalbeurten. "Polak is een grote speler", aldus Kanu. "Het wordt geen makkelijke taak om zijn plaats in te nemen. Ik moet hard werken om vast in de basis te komen."

"Ik ben niet dezelfde speler als Polak. Ik heb andere kwaliteiten. De trainer heeft trouwens nog geen indicatie gegeven van wie hem op het middenveld gaat vervangen. Zaterdag zullen we het zien. Maar ik wil de ploeg op elke positie helpen."

Kanu was geblesseerd tijdens de stage in La Manga. Hij werkt nog steeds aan zijn terugkeer. "Ik weet niet of ik al 90' minuten aankan. Ik zou eens een hele wedstrijd moeten spelen. Dan zal ik zien hoever ik sta. Of ik in een verdedigende rol kan spelen? Natuurlijk, ik speel hoe de ploeg me nodig heeft. Ik ben zowel achteraan als vooraan te vinden. Ik loop graag."

Tegen Club Brugge liet hij zien dat hij een speler uit de wedstrijd kan houden. "De trainer had me gezegd Vadis Odjidja toen in de gaten te houden", lacht Kanu. "Ik ben blij dat ik die taak tot een goed einde kon brengen. Odjidja is een groot atleet en ik had er de nodige moeite mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties