Renard houdt één op twee keer de nul

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Renard houdt één op twee keer de nul
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen pakte zaterdag op Cercle Brugge de drie punten. Olivier Renard hield al voor de elfde keer dit seizoen zijn netten schoon. Goed voor een gemiddelde van één op twee.

In het Jan Breydelstadion had hij wel wat geluk. William Owusu mikte oog in oog met de Luikse doelman het leer onbegrijpelijk naast en Yang Wang kopte in de toegevoegde tijd van de tweede helft van dichtbij tegen de onderkant van de lat.

“Elf keer de nul houden, het is mooi, maar je moet inderdaad wat geluk hebben”, beseft Renard. “Dat moet ook als je zo’n reeks neerzet. Bij Wang kwam ik eigenlijk te laat en hij zat er nog met zijn studs bij. Daarna is er gebeurd wat er is gebeurd. Ik liep rustig terug om de bal op te rapen”, grijnst de Mechelse goalie.

De laatste vijf wedstrijden slikte het team van Marc Brys nog geen enkele goal en pakte het elf op vijftien. “Dat toont dat onze organisatie goed staat. We mogen nu even genieten van dit moment, maar we moeten geconcentreerd blijven. Met AA Gent, Racing Genk en Standard staan er nog zware wedstrijden op het programma.”

“De top zes moete alvast binnen onze mogelijkheden liggen, zeker hoe we nu bezig zijn. De mentaliteit is uitstekend, ook van de jongens die op de bank belanden. En dan hebben we nog Julien Gorius. Hij scoort nu zelfs twee keer met het hoofd. Dat toont dat we echt goed bezig zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties