Interview Tom Soetaers: “Tussen Sneijder, Van der Vaart en Ibrahimovic”

Yves Brokken
| 3 reacties
Tom Soetaers: “Tussen Sneijder, Van der Vaart en Ibrahimovic”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom Soetaers is pas terug hersteld van een blessure, maar we mogen er van uitgaan dat zijn hoogtepunten gepasseerd zijn. De flankaanvaller van KV Mechelen bouwde in ruim tien jaar een fantastische carrière op. Een monoloog, deel drie.

“Ik kwam in een ploeg met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Zlatan Ibrahimovic, Nigel de Jong, John Heitinga,… Dat was toch een fameuze stap hogerop. We speelden dat eerste jaar meteen kampioen. Het was het laatste jaar dat Ajax de titel mocht vieren. Ok, Ajax was voor mij misschien te hoog gegrepen. Maar vergeet niet dat ik in het kampioenenjaar wel zeventien wedstrijden in de basis stond. Dan kun je geen spijt hebben.”

“Vergeet niet dat ik in het kampioenenjaar zeventien wedstrijd in de basis stond.
Dan kun je geen spijt hebben.”

“Door blessures is het allemaal wat tegengevallen. Ik was op dat moment vrijgezel, zat alleen in Amsterdam en kreeg last van heimwee. Toch was Ajax geen verkeerde keuze, alleen de omstandigheden hadden anders moeten zijn. Uiteindelijk blijven toch alleen de goeie herinneringen over.”

“Aan alles zag je dat ik bij ene échte topclub zat. Alles was geregeld bij Ajax. Ik leefde er twee maanden op hotel, op de kosten van Ajax. Nadien hebben ze mijn huis volledig in orde gebracht.  Als ik bij wijze van spreken om vijf uur ’s nachts belde, werd het stante pede geregeld. Alles was gewoon top.”

Jos Vaessen

“Ik had nog drie jaar contract in de Amsterdam Arena, maar voelde dat ik er niet meer aan spelen zou toekomen. Hoewel ik niet zomaar alles achter me wilde laten, was mijn transfer naar Racing Genk relatief snel geregeld. Jos Vaessen (toen nog voorzitter, red.), handelde heel snel. Genk bood mij ook een mooi contract van 4,5 seizoenen.”

“Achteraf bleek Genk een zeer goeie keuze. Ik heb er toch twee topjaren beleefd. Samen met Roda JC was het sportief gezien de beste periode uit mijn carrière. Genk was Anderlecht niet, maar is wel top in België. Ik moest me er van niks iets aantrekken.”

“Als ik een andere club moet zoeken, zal ze mij moeten aanstaan. Het moet een leuke club zijn, want voor het geld doe ik het niet meer”

“Dit seizoen bij KV Mechelen heb ik door blessures nog niet te veel gespeeld. Maar het gaat de goeie kant op. Ik ben stilaan weer fit, maar straks ook einde contract. We zullen moeten afwachten wat de toekomst brengt. Ik zou graag nog drie of vier jaar op het hoogste niveau blijven voetballen. Dat mag bij Malinwa, maar ik weet niet hoe de club tegenover een verlengd verblijf staat.”

“Als ik een andere club moet zoeken, zal het er wel één zijn die mij moet aanstaan. Ik moet er kansen zien, het gevoel hebben dat we er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat is afhankelijk van de middelen die er zijn, maar zonder ambitie hoeft het voor mij niet. Het moet een leuke club zijn, want voor het geld doe ik het niet meer.”

Dit was het laatste deel van een trilogie. Iets gemist? Lees hier deel één of deel twee!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties