Domenech: "Bende rotte kleine kinderen"

Jelle Vereecke
| 12 reacties
Domenech: "Bende rotte kleine kinderen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech spreekt voor het eerst sinds het WK in Zuid-Afrika. De Franse ex-bondscoach en zijn kern maakten het toen wel heel erg bont.

Domenech spreekt morgen in l'Express voor het eerst over zijn ervaringen in Zuid-Afrika. Hij geeft toe dat hij ook zelf in de fout ging. "Ik heb er een troep van gemaakt, maar ik was niet de enige schuldige. Ik wilde mijn spelersgroep in bescherming nemen en dacht dat mijn schouders de druk aankonden, maar ze was te groot."

Opvallend is dat Domenech zegt dat Nicolas Anelka nooit de harde woorden uitsprak die in de pers zijn verschenen. "Tijdens de pauze van de partij tegen Mexico gaf ik Anelka een uitbrander wegens zijn dramatische spel. Hij mompelde iets terug, maar heeft nooit de woorden 'va te faire enculer, sale fils de pute' uitgesproken."

De toenmalige bondscoach las zelf de verklaring voor dat alle spelers tegen de beslissing waren om Anelka weg te sturen. "Waarom ik dat gedaan heb? Iemand moest het toch doen?", zegt Domenech daar nu over.

"Als ik terugblik, dan zie ik dat ik werkte met een bende rotte kleine kinderen. Ze beseften niet welke gevolgen hun daden hadden", aldus Domenech over de feiten die zich afspeelden op het WK. "Had ik twee seconden nagedacht dan was ik gewoon opgestapt in plaats van mij belachelijk te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties