ex-speler Standard vrijgesproken van verduistering

Michiel Derwael
| 4 reacties
ex-speler Standard vrijgesproken van verduistering
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Voormalig Standard-verdediger Nico Dewalque is gisteren door de correctionele rechtbank van Luik vrijgesproken van verduistering en schriftvervalsing.De rechtbank verklaarde de redelijke termijn overschreden. Het parket had 20 maanden cel gevorderd.

De feiten vonden plaats in de periode 2002-2004. De 56-jarige ex-international zou als zaakvoerder van een bouwbedrijf meerdere woningen in onderaanneming hebben verkocht. Hij en zes andere beklaagden werden ervan beschuldigd dat ze daarbij de contracten niet naleefden. Verschillende ontevreden klanten waren niet te spreken over het geleverde werk. Zij waren van mening dat hun geld verduisterd werd.

Dewalque heeft steeds onschuldig gepleit en was blij met de uitspraak."Ik had nooit het gevoel dat ik een fout had begaan. Er is een faillissement geweest, maar we hebben nooit geprobeerd mensen geld afhandig te maken", vertelde hij aan de pers bij het verlaten van de rechtbank.

De Limburger was alleen actief voor Luikse ploegen. Hij maakte naam als verdediger bij Standard. Op het einde van zijn carrière speelde hij nog voor RFC de Liège. Dewalque speelde 33 keer voor de Rode Duivels met als hoogtepunt het WK 1970 in Mexico.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties