Alderweireld: "Extra leuk om te scoren omdat familie er was"

Alderweireld: "Extra leuk om te scoren omdat familie er was"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld was de held van de wedstrijd voor Ajax. Samen met Jan Vertonghen had hij Romelu Lukaku volledig in zijn greep en daar bovenop scoorde hij nog de belangrijke openingsgoal.

En die goal had heel wat waarde voor Alderweireld. "Ik zet hem op hetzelfde niveau als die in AC Milan (Alderweireld scoorde in San Siro een beauty van buiten de zestien, nvdr.). Ja, dat was een mooie, maar deze is belangrijker. Een uitdoelpunt in een Europese wedstrijd is sowieso belangrijk, maar dat dan nog op Belgische bodem terwijl heel mijn familie toekeek. Dat maakt het extra speciaal."

Zijn familie kwam enkel voor hem, want Anderlecht is nu niet bepaald hun favoriete club. "Nee", lachte de verdediger. "Zij zijn meer Beerschot-gericht. Het zijn Ratten ja. Dan is het natuurlijk extra leuk als je hier je stempel kan drukken terwijl zij kijken."

Lukaku had welgeteld één grote kans, meer stond Rode Duivel niet toe. "Ik had al gezegd dat ik zijn sterke punten ken: de diepte ingaan en zijn lichaam gebruiken. Als je niet op hem gaat plakken en gewoon blijft staan, neem je hem al veel van die mogelijkheden af."

Dat Anderlecht ook wel wat kansen had, ontkende hij natuurlijk niet. "Als Anderlecht er één of twee maakt, kunnen wij niets zeggen. Langs de andere kant hebben wij natuurlijk ook nog kansen gehad om er meer te maken. Tuurlijk mogen we dit thuis niet meer weggeven. Anders hoor je op dit podium niet thuis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties