Boussoufa: "Als het moet ga ik achter Van der Wiel aan"

Boussoufa: "Als het moet ga ik achter Van der Wiel aan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa is natuurlijk de meest gevraagde Anderlechtspeler voor de wedstrijd tegen Ajax. De Marokkaan maakte er immers heel zijn jeugdopleiding door. Op zijn 17de moest hij er vertrekken, maar zoals hij deze week al aangaf, heeft hij er nog steeds goede herinneringen aan.

Er loopt dezer dagen zelfs een vriend van hem rond bij de Amsterdammers. Mounir El Hamdaoui is een generatiegenoot en ploegmaat bij de Marokkaanse nationale ploeg. "Ik heb Mounir al nadrukkelijk gevolgd sinds hij bij Ajax speelt", wist de orchestmeester van paars-wit te vertellen. "Hij heeft het er al fantastisch gedaan. Even was het wat minder toen hij onder een andere trainer speelde (Martin Jol, nvdr.), maar hij heeft al heel wat mooie goals gescoord. Of hij speelt? Ik denk het wel ja", lachte Boussoufa.

Deze week haalde niemand minder dan Johan Cruijff nog aan dat Ajax Boussoufa nooit had mogen laten vertrekken. "Dat neem ik aan als een serieus compliment. Dat Cruijff sowieso al mijn naam kent, is een grote eer. Of ik ooit zou teruggaan naar Amsterdam? Zeg nooit 'nooit', maar ik durf dat niet zeggen nu."

"Ik weet nog niet of ik op links ga spelen"

Anderlecht heeft iets recht te zetten bij zijn publiek na zaterdag, maar daar denkt Boussoufa anders over. "Weet je dat iedereen naar hier komt om te verdedigen? Zelfs Standard kwam hier met een defensieve opstelling spelen. Het ligt niet altijd aan ons dat het voetbal slecht is. Het zal nog gebeuren dat het publiek niet tevreden is, maar je moet de oorzaak niet altijd bij ons zoeken."

De rechtstreekse tegenstander van Boussoufa wordt wellicht Gregory Van der Wiel. Een zeer aanvallend ingestelde back. "Als het moet ga ik elke keer mee verdedigen. Maar ik weet nog niet of ik wel op links ga spelen", knipoogde Boussoufa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties