Boussoufa: "Dit is helemaal aan onszelf te wijten"

Boussoufa: "Dit is helemaal aan onszelf te wijten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa 'baalde als een stekker' zoals ze dat zo mooi bij onze noorderburen zeggen. Ook hij zag waar het schoentje wrong bij de Brusselaars: "Als je niet kan scoren, kan je niet winnen".

Boussoufa speelde een heel aardige eerste helft waarin hij centraal zijn stempel kon drukken. "Dit had een andere uitslag kunnen zijn", aldus de Marokkaan. "Als je ziet hoe we de eerste helft domineren, kansen hebben, maar niet scoren, is dit dubbel spijtig. In de tweede helft heb je dan nog kansen om terug te keren met die kopbal van Guillaume en de penalty natuurlijk."

"Dat noem ik te nonchalant van onze kant. Ja, nonchanlance", herhaalde hij nogmaals. "Als je twee keer één tegen één tegenover de doelman komt te staan (Lukaku en Suarez, nvdr.), dan moet je hem beter aan het werk zetten. Als we de 1-0 hadden gescoord, waren we vertrokken. Dan hadden we vertrouwen gekregen. Deze uitslag is helemaal aan onszelf te wijten."

"Die kansen moesten binnen. Als je het Europees niet afmaakt, teken je je eigen doodvonnis. En Ajax heeft ons snel de genadeslag toegediend. Natuurlijk is het nu zo goed als over. Daar moet je realistisch in blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties