De Boer: "Boussoufa en Biglia geëlemineerd"

Steurbaut Kersten
| 38 reacties
De Boer: "Boussoufa en Biglia geëlemineerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax-trainer Frank De Boer beseft dat zijn team een paar keer goed is weggekomen. “Maar in de tweede helft hebben we de puntjes op de i gezet.

“De eerste twintig, vijfentwintig minuten speelden de zenuwen parten, maar daarna kregen we meer grip op de wedstrijd”, analyseert De Boer. “Toen hadden we al wel twee keer mazzel gehad.”

“We scoren dan uit een dood spelmoment en in de tweede helft hebben we de puntjes op de i gezet. We hebben Boussoufa en de andere middenvelders goed geëlemineerd. Biglia heeft bijna geen bal geraakt.”

Na de rust liep Ajax nog verder uit tot 0-3. “We hebben het goed uitgespeeld en op het juiste moment toegeslagen. Die penalty? Ik vond hem heel makkelijk gegeven. Gelukkig gaat die naast, want het kan een kantelmoment zijn in de wedstrijd.”

Hoe zal Ajax het volgende week aanpakken? “We zullen met dezelfde intenties aan de wedstrijd beginnen en willen voetballen zoals we in de tweede helft gedaan hebben. We gaan niet alles opengooien, maar zullen zelf wel op zoek gaan naar een doelpunt. Als we collectief spelen, moeten we ons kwalificeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties