EL: Kan Liverpool seizoen redden in Europa?

EL: Kan Liverpool seizoen redden in Europa?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan de heenwedstrijden van de 1/16de finales in de Europa League op het programma. Eén Belgische ploeg zit er nog tussen: Anderlecht. Kunnen de Brusselaars Ajax opzijzetten?

Napoli-Villareal
Het belooft een spannende match te worden tussen Napoli en Villareal. De nummer twee uit Italië zit in een goede vorm. Spelers als Cavani en Hamsik zetten de lijnen uit en moeten proberen om Villareal een hak te zetten. Beide ploegen kwamen met moeite door in de groepfase. Napoli was nipt tweede in de groep en hield Utrecht uit de volgende rond, maar mag niet onderschat worden. Villareal werd eerste in de groep van Club Brugge.

Sparta Praag - Liverpool
Kan Liverpool haar seizoen redden door goed te presteren in de EL? De Britten moeten het doen zonder de vertrokken sterspeler Fernando Torres. Daarnaast is Gerrard nog niet terug uit blessure. Jovanovic zit in kern, maar een basisplaats zit er niet in. Met een gehavende ploeg ploeg moet de club Sparta Praag bekampen.

Anderlecht-Ajax
Ajax lijkt na het vertrek van Luis Suarez een haalbare kaart voor Anderlecht. Vorig seizoen gaven beide ploegen elkaar partij. De eerste partij eindigde op 2-2, terwijl Anderlecht de return won met 3-1. De Belgische hoop is gevestigd op Romelu Lukaku, hij maakte nota bene zijn eerste Europese goals tegen Ajax.
"De zege op Ajax blijft een van mijn allermooiste herinneringen. Ik scoorde toen mijn eerste goals in Europa en daardoor stootten we nog onverhoopt als groepswinnaar door", vertelt Lukaku in de kranten.

Sevilla-Porto
Tweevoudig winnaar van het toenmalige UEFA CUP Sevilla neemt het op tegen het Portugese Porto. De Portugezen wonnen de UEFA CUP in 2003. Het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd tussen deze Europese toppers.

Rubin Kazan -Twente
Rode Duivel Nace Chadli moet bij -20° graden Rubin Kazan bekampen. De Russen zijn geen hapklare brok, want ze hebben dit seizoen al gewonnen en gelijkgespeeld tegen FC Barcelona. Er was veel te doen over het speeluur. De wedstrijd was gepland om 17.00 uur, maar is nu vervroegd naar 13.00 uur. Kan Preud'homme zijn mannen op scherp zetten voor deze moeilijke wedstrijd?

Lille OSC-PSV
De koploper uit de Franse competitie speelt vanavond tegen de koploper uit Nederland. Alle ogen zijn ongetwijfeld gericht op onze landgenoot Eden Hazard. Stijn Wuytens van PSV waarschuwt zijn ploeggenoten voor Hazard.
"Geef hem niet de ruimte. Als Hazard op snelheid op je af dribbelt, ben je kansloos. Ik heb een keer of twee met hem gevoetbald bij België onder negentien. Eden is twee jaar jonger dan ik, maar toen al was hij te goed voor dat team", geeft de PSV'er toe in het Algemeen Dagblad.

Wat denkt Bwin over de matchen?

Wil u een gokje wagen op Anderlecht? Of heeft Liverpool uw voorkeur, want zij zijn favoriet tegen Sparta Praag. Nee? De mogelijkheden zijn legio bij BWIN. U krijgt van ons immers 150 euro gratis gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website

Door Michiel Derwael

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties