KV Mechelen en Charleroi vangen bot

Fabian Morren
| 48 reacties
KV Mechelen en Charleroi vangen bot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Evocatiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft de klachten van Charleroi en KV Mechelen als ontvankelijk, maar ongegrond verklaard. Beide clubs gingen in evocatie tegen de beslissing van het Beroepscomité.

Het Beroepscomité zette de wedstrijd Charleroi - Cercle Brugge om in een 0-5-forfaitscore en besliste om de wedstrijd van KV Mechelen in Sint-Truiden te laten herspelen.

Op 4 december werd het duel tussen Charleroi en Cercle Brugge afgelast, omdat het veld in Charleroi er onbespeelbaar bij lag door het strenge winterweer. Zowel het Sport- als het Beroepscomité oordeelden dat de thuisploeg er niet alles aan had gedaan om het veld speelklaar te krijgen.

STVV - KV Mechelen werd op 20 december afgelast omdat een zijstrook van het veld er te glad bij lag. Het Sportcomité zette de match om in een 0-5-forfaitscore omdat het zeil waarmee de Truienaars hun veld voor de wedstrijd hadden afgedekt niet aan de vereiste afmetingen zou voldoen. STVV ging echter in beroep en kreeg gelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties