Preud'homme maakt zich klaar voor een namiddag klappertanden

Preud'homme maakt zich klaar voor een namiddag klappertanden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme moet om 13u met Twente in het barkoude Moskou de heenwedstrijd van de 1/16de finales van de EL afwerken. Als de wedstrijd doorgaat natuurlijk...

Preud'homme hoopt in ieder geval dat de match doorgaat. "We hebben de kou ervaren", zegt Preud'homme op de clubsite. "We hebben veel verhalen gehoord over de speciale omstandigheden, maar nu we hier eenmaal zijn moeten we zorgen dat we er klaar voor zijn om de wedstrijd te spelen. Ook Kazan zal last hebben van de kou, alleen denk ik dat zij er meer aan gewend zijn dan wij."

Als het kwik onder de -15 graden zakt, zou de wedstrijd wel niet doorgaan. "Wanneer je bij deze weersomstandigheden voetbalt kunnen spelers last krijgen van een branderig gevoel aan de luchtwegen. Dat hebben we ook gerapporteerd aan onze dokter die dit mee heeft genomen tijdens de UEFA Meeting."

Wel ziet onze landgenoot heel wat nadelen bij een afgelasting. "In deze sfeer kun je wel spreken van een sneeuwbaleffect, want je hebt ook te maken met de Nederlandse competitie. Je moet kijken wat de gevolgen zijn voor dit programma. Ik kan niet zeggen of de wedstrijd moet doorgaan of niet. Ik ben geen arts. Het belangrijkste is dat er naar de gevolgen wordt gekeken, vooral voor de spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties