Interview Robin Henkens: “Vanhaezebrouck moest niet van mij weten”

Yves Brokken
| 10 reacties
Robin Henkens: “Vanhaezebrouck moest niet van mij weten”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robin Henkens behoorde in de jeugd van Racing Genk tot de uitstekende generatie waarvan nu Jelle Vossen, Marvin Ogunjimi en David Hubert ontbolsteren. Zelf is Henkens weggezakt naar tweede klasse, maar hij wil sterker dan ooit terugkomen.

Robin Henkens werd anno 2009 definitief overgenomen door Lommel United, en sindsdien gaat het de Limburgers voor de wind. “In het begin van het seizoen hadden we het moeilijk”, vertelt de middenvelder in een exclusief gesprek met Voetbalkrant.com. De ploeg draaide niet, alles verliep stroef. Ik denk dat we toen wat te gemakzuchtig waren en dachten dat alles vanzelf zou lopen na onze knappe prestaties vorig seizoen.”

“Maar zie, we hebben ons goed herpakt en staan nu alleen op kop. Er staan nog tien matchen op het programma en het gaat alleen nog tussen ons en OHL. We moeten het nu afmaken. Mijn eigen prestaties? Ja, daar ben ik ook uiterst tevreden mee. Ik kwam dit seizoen al acht keer tot scoren. Zeker niet slecht, want vorig jaar maakte ik er slechts twee in een heel seizoen.”

Stevoort

De naam Henkens doet bij veel voetballiefhebbers een belletje rinkelen, maar hem thuisbrengen zit er niet altijd in. “Ik begon op mijn vijfde te voetballen bij het plaatselijke Stevoort”, haalt hij de recente geschiedenis boven. “Op mijn tiende al zagen scouts van Racing Genk wel iets in mij en ben ik ook meteen daar gaan shotten.”

“Het was wel even aanpassen: steeds een half uur rijden van bij ons thuis en ook het niveau lag uiteraard veel hoger. Mijn ouders hadden het geluk dat er nog een paar jongens uit de buurt bij Genk speelden, zodat er een beurtrol kon opgesteld worden om ons te brengen. Na verloop van tijd heeft Genk een busje voorzien dat was natuurlijk nog makkelijker.”

Blessures

“Ik behoorde in Genk tot dezelfde generatie als David Hubert, Jelle Vossen en Marvin Ogunjimi en stond bekend als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Een profcontract kreeg ik helaas niet, omdat dat te veel zou kosten in verband met belastingen."

"De reden dat ik niet doorbrak is te zoeken in blessurelast. Ik sukkelde op mijn achttiende met een hamstringblessure, maar niemand vond wat er juist aan de hand was. Het ging twee jaar lang op en af, een paar weken spelen en dan weer een paar weken niet.”

STVV

“Toen ik er uiteindelijk toch vanaf geraakte, heb ik de ligamenten in mijn enkel gescheurd, waardoor ik opnieuw twee maanden uit de roulatie was. Zo ben ik bij Genk in de vergetelheid geraakt. Ronny Van Geneugden, onze trainer, vond het beter dat ik, eens ik terug fit was, op een lager niveau weer wedstrijdritme en ervaring kon opdoen, vandaar dat ik uitgeleend werd. Ik was persoonlijk al rond met STVV en ook de clubs waren het eens, werd mij verteld. Maar de deal is afgesprongen en ik weet nog altijd niet waarom. Heel jammer.”

Het zou uiteindelijk het toenmalige KVSK United worden. "De bedoeling was wel dat ik na zes maanden zou terugkeren naar de Cristal Arena, maar intussen waren Van Geneugden en technisch directeur Willy Reynders aan de deur gezet. In de plaats kwamen Dirk Degraen en Hein Vanhaezebrouck, maar die kenden mij helemaal niet. Ze zeiden meteen dat ik definitief mocht vertrekken.”

“Achteraf bezien heb ik geen spijt van die uitleenbeurt, want ik ben bij Lommel veel sterker geworden. Ik voel dat ik nu klaar ben om in eerste klasse aan de slag te gaan. Straks ben ik einde contract. Dat kan een voordeel zijn mocht Lommel niet promoveren, want ik wil volgend seizoen echt wel in eerste voetballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties