Robben: "Geen revanchegevoelens na verloren CL-finale"

Maarten Van Bever
| 9 reacties
Robben: "Geen revanchegevoelens na verloren CL-finale"
Foto: © SC

Woensdag staat met Inter Milaan – Bayern München de heruitgave van de Champions League Finale van vorig jaar op het programma. Inter troefde Bayern toen af, maar van revanchegevoelens is bij flankspeler Arjen Robben echter geen sprake.

"De finale speelt geen grote rol", zegt Robben in Kicker. "We hebben nieuwe spelers als Luiz Gustavo, anderen zijn weggegaan. Voor mij is het ook geen revanche. Ze hebben de beker, wij niet. Daaraan kan je niets meer veranderen. Ik had liever afgelopen seizoen gewonnen, nu gaan we het weer proberen."

Robben hoopt woensdag in Milaan een gelijkspel te behalen, hetgeen een goede uitgangspositie zou bieden voor de terugmatch. "De Champions League winnen is dit seizoen makkelijker dan kampioen worden in Duitsland. De titel is in mijn ogen niet meer mogelijk. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het eenvoudig wordt de CL te pakken. Dat is ook zeer, zeer moeilijk."

De Nederlandse international is pas hersteld van een zware hamstringblessure. Na zijn rentree scoorde hij al vijf keer in zes wedstrijden. "Maar men moet niet te veel van mij verwachten", zegt Robben. "Ik ben zes maanden geblesseerd geweest en heb ook nog tijd nodig. Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Ik had niet verwacht me meteen weer goed te voelen, ook aan de bal. Veel ging weer automatisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties