Vercauteren: “Duel tegen Anderlecht wordt wedstrijd zoals alle andere”

Maarten Van Bever
| 26 reacties
Vercauteren: “Duel tegen Anderlecht wordt wedstrijd zoals alle andere”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk haalde 9 op 9 in het zware drieluik met Club Brugge, Standard en KV Mechelen. Door de uitschuiver van Anderlecht op Westerlo kwam Genk op gelijke hoogte van de Brusselaars. Volgende speeldag trekt Genk naar het Astridpark, maar trainer Vercauteren relativeert het belang van die match.

‘Het wordt een wedstrijd zoals alle andere', benadrukt Vercauteren in Het Nieuwsblad. ‘Het is gewoon één van de competitieduels. Het was anders geweest als we in dezelfde omstandigheden tegen elkaar hadden gespeeld op twee wedstrijden voor het einde van de play-offs. Nu is het Genk tegen Anderlecht. Punt aan de lijn.”

“Wij hebben daar niets te verliezen. Zelfs als we verliezen: so what? Dan nog wordt de voorsprong van Anderlecht weer gehalveerd voor de start van de play-offs. Als we in de laatste matchen tegen Westerlo en Cercle Brugge goed presteren, blijven we hoe dan ook in het vaarwater van Anderlecht. We moeten ook niet naar Anderlecht kijken, maar alleen naar onszelf. Gaan zweven mag nu niet, net zoals we realistisch moeten blijven.”

Vercauteren blijft dus de druk afhouden. Over titelambities wil hij nog steeds niet luidop spreken. “Er komen nog tien erg lastige matchen in Play-off 1. Als we op twee of drie wedstrijden van het einde nog altijd staan waar we nu staan, dan kunnen we daar misschien over praten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties