Benzema: “Ik hoop dat ik kan scoren”

Michiel Derwael
| 3 reacties
Benzema: “Ik hoop dat ik kan scoren”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat het duel Lyon-Real Madrid op het programma van de achtste finales in de Champions League. Voor Karim Benzema wordt het een weerzien met zijn ex-club.

Benzema zag vorig jaar vanaf de bank hoe Real uit de Champions League werd geknikkerd door Lyon. Dit seizoen is de Fransman bezig aan een goed seizoen. “Vorig jaar had ik een aanpassingsjaar, maar met de hulp van Mourinho ben ik er bovenop gekomen. De Portugees is zeer belangrijk voor mij. Hij heeft mijn attitude op het veld veranderd, ik ben agressiever geworden”, vertelt Benzema aan Bwin.

De aanvaller waarschuwt zijn ploegmaats voor een sterk Lyon. “De gevaarlijkste speler van Lyon is ongetwijfeld Lisandro Lopez, maar gelukkig voor ons  is hij geblesseerd. De Fransen hebben een zeer sterk team, ze staan op hetzelfde niveau als de Europese topclubs. Hun sterkste punt is dat zij in de grote wedstrijden alles geven tot het einde. Het is aan ons om aanvallend te spelen en vlug een doelpunt te maken.”

De Franse aanvaller is Europees topschutter bij de Madrilenen, maar moet tevreden zijn met een plaats op de bank. “Ik hoop dat ik kan scoren tegen mijn ex-ploeg om mijn team aan de winst te helpen. Het belangrijkste is dat wij als groep een goede wedstrijd spelen. Het gaat een moeilijk duel worden, maar het doel is om geen doelpunt te incasseren en zelf eentje te scoren.”

Eerder gaf ploegmaat Cristiano Ronaldo al aan dat zij favoriet zijn voor de eindwinst. Benzema zou ook graag de beker met de grote oren in de lucht steken. “Het winnen van de Champions League is zeer belangrijk voor de club en voor mij want het is de beste competitie in de wereld. Ik hoop dat wij dit jaar de eindwinnaar zijn”, klinkt het bij Benzema.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties