Interview Mertens: "Soms blijft Nacer bij me slapen"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Mertens: "Soms blijft Nacer bij me slapen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens en Nacer Chadli zijn twee boezemvrienden. De Rode Duivels leerden bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV Apeldoorn de kneepjes van het vak en staan vanavond in de halve finale van de KNVB-beker lijnrecht tegenover elkaar.

In de competitie helt de weegschaal over in het voordeel van Chadli. Hij smeerde zijn goede vriend in Enschede een zware 4-0-nederlaag aan en maakte in Utrecht de gelijkmaker. “Het is leuk om elkaar in de halve finale van de cup nog eens tegen te komen”, zegt Mertens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Nacer verrast Dries
 “Maar ik ben nu volledig gefocust op die wedstrijd. Ik wil die beker winnen. We hebben niets afgesproken en er loopt ook geen weddenschap. Ik heb hem net nog even aan de lijn gehad en we zullen elkaar straks voor de wedstrijd nog even spreken.”

Net als Mertens vorig seizoen bevestigde Chadli in zijn eerste maanden op het hoogste niveau meteen al het goeds dat over hem werd verteld. Met als hoogtepunt de drie treffers in de Champions League.

Dribbelkont Dries is toch een beetje verrast. “Ik wist dat hij de kwaliteiten had om het op dit niveau te maken, maar ik had niet verwacht dat hij zo snel zou bevestigen. Tegen Rubin Kazan wasie opnieuw heel goed, ook verdedigend. En wees er maar zeker van dat hij nog een paar stapjes hoger kan zetten.”

Uitstekende leerschool
Het is opvallend dat Mertens en Chadli beiden afgeserveerd werden in België en via de Nederlandse tweede divisie toch de top haalden. En de boezemvrienden zijn niet het eerste en waarschijnlijk ook niet het laatste voorbeeld.

“Daar is al veel over gezegd”, reageert Mertens. “Maar de Nederlandse tweede klasse is een uitstekende leerschool. Er wordt echt gevoetbald. Meer dan in de Belgische tweede klasse? Daar kan ik niet over oordelen. Ik weet alleen dat je in Nederland perfect wordt klaargestoomd voor de top.”

In de zomer van 2009 moesten Mertens en Chadli afscheid nemen van elkaar als ploegmaats, maar buiten de krijtlijnen houden de prille twintigers nog veel contact. “Wekelijks hangen we toch wel twee, drie keer met elkaar aan de lijn”, onderstreept Mertens de uitstekende band.

“Of we gaan op een vrije dag in Apeldoorn nog een hapje eten met onze vrienden uit de periode bij AGOVV. Nacer komt ook wel eens naar Utrecht en dan blijft hij soms slapen. We gaan ook vaak samen op vakantie. Onlangs zaten we nog in Rimini en binnenkort trekken we een weekendje naar Stockholm.”

Habla Español?
En trekt Mertens ook eens naar Barcelona? Als voetballer dan, zoals zijn goede vriend suggereerde. De Utrechtse flankspeler lacht: “Dat verhaal is in de media volledig uit de context getrokken. Nacer moest een ploeg kiezen waar ik qua stijl wel zou passen. En ja, Spanje zou me wel liggen. Ik spreek toch al een beetje Frans, dan zal Spaans ook wel lukken zeker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties