Biglia: "Ploeg voelt zich als een gewonde leeuw"

Biglia: "Ploeg voelt zich als een gewonde leeuw"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lucas Biglia is een winnaar en verliezen staat niet in zijn woordenboek. Drie nederlagen op rij doet de gemoedstoestand van de Argentijn dus ook geen deugd. En Genk mag gewaarschuwd zijn: "We voelen ons als een gewonde leeuw".

Morgen staat de topper tussen de twee leiders in de Jupiler Pro League op het programma. Genk heeft zijn zaakjes al een poosje weer in orde, maar bij Anderlecht sputterde de laatste weken de motor. "De twee nederlagen tegen Ajax en die tegen Westerlo hebben sporen nagelaten", geeft Biglia ruiterlijk toe.

Vertrek zonder titel: ondenkbaar

"Wij zijn Anderlecht en drie keer verliezen doet altijd pijn. Maar zelfs uit die slechte resultaten kan je positieve zaken halen. Die 3-0 thuis tegen Ajax hadden we niet verdiend, maar we hebben er onze lessen uit getrokken. We voelen ons nu als een geblesseerde leeuw."

Na het verlies in Amsterdam sprak de paars-witte kapitein echter over een mentaliteitskwestie. "Ja, dat heb ik inderdaad gezegd. Alles is voortgevloeid uit die 3-0-nederlaag. De groep had het moeilijk om het hoofd weer te rechten na die wedstrijd. De rust van de voorbije week heeft ons goed gedaan. Vooral om eens te reflecteren."

Anderlecht kan zich nu dus concentreren op één doel: de 31ste titel. Waarschijnlijk ook de laatste die Biglia als Anderlecht-speler aan zijn palmares kan toevoegen. "De volgende 13 matchen zullen we alles geven om kampioen te worden. Dat is nog ons enige doel. Ik kan me niet inbeelden te vertrekken zonder titel."

"Belangrijk om als leider aan PO's te beginnen"

Daarvoor zal Anderlecht wel het gevecht met Genk moeten aangaan, te beginnen met vrijdag. "Het is belangrijk voor ons dat we als leider aan de play-offs beginnen. Nee, ik ben niet verrast dat Genk zo lang meedraait. Toen ik hier mijn eerste seizoen speelde, hebben ze het ons ook tot het einde moeilijk gemaakt. Het is een sterke club met een goede coach en een kwaliteitsvolle groep. Verschillende spelers daar zouden ook bij Anderlecht kunnen meedraaien."

Die trainer kent Biglia nog goed. "Ik heb van Vercauteren veel geleerd, net als van Ariël. Vercauteren gaf me het vertrouwen en daarop heb ik verder gebouwd. Jacobs gaf me ook vertrouwen, want hij maakte me kapitein van de ploeg."

Binnenkort keert Olivier Deschacht echter terug en is El Principito zijn kapiteinsband kwijt. "Daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik wil Oli zo snel mogelijk terug, want hij is belangrijk voor ons. Ik respecteer hem enorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties