Joao Carlos: "Heb weinig fraais gezien in Grozny"

Jelle Vereecke
| 11 reacties
Joao Carlos: "Heb weinig fraais gezien in Grozny"
Foto: © SC

De Braziliaan João Carlos speelt sinds januari voor het Russische Anzhi Makhachkala in Dagestan. Dat is een woelig gebied dat grenst aan Tsjetsjenië, thuisbasis van Terek Grozny. Carlos vertelt wat er Boussoufa te wachten staat.

João Carlos trok eerst met zijn club op trainingskamp naar Antalya in Turkije, om vervolgens naar Grozny af te zakken voor de bekerwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. Carlos blesseerde zich echter al na vier minuten voetballen, waardoor hij nu weer revalideert in België en minstens acht weken out zal zijn.

"Veel van Grozny heb ik niet gezien", aldus de stijlrijke verdediger in HLN. "Een leger gewapende bodyguards stond ons op te wachten toen we er landden en ze begeleidden ons ook tot aan het hotel, in het stadion van Terek. Wat ik vanuit de bus heb gezien van Grozny was weinig fraais. De sporen van de oorlogen en de aanslagen daar zijn nog niet uitgewist."

"Russische teams zijn constant op reis", relativeert de Braziliaan. "Ook wij zullen zelden in Dagestan verblijven. Ofwel logeren we in Turkije, of in de buurt van Moskou, ofwel in een speciaal dorp voor de spelers. Ik meen dat Terek dat ook heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties