Terek Grozny speelt tegen Brazilië van 2002

Jelle Vereecke
| 5 reacties
Terek Grozny speelt tegen Brazilië van 2002
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is feest in Tsjetsjenië. De club van voorzitter Ramzan Kadirov speelt vanmiddag een galawedstrijd tegen de Braziliaanse wereldkampioenen van 2002. Ondertussen probeert Terek Grozny ook Boussoufa vast te leggen.

Ramzan Kadirov is niet alleen voorzitter van Terek Grozny, hij is ook president van Tsjetsjenië. Zijn voetbalclub moet dus een uithangbord vormen voor het hele gebied. Eerder trok hij al Nederlands legende Ruud Gullit (foto) aan als coach, en vandaag probeert hij ook Mbark Boussoufa los te weken bij RSC Anderlecht.

Maar er is meer. Vanmiddag om 16 uur Belgische tijd heeft Kadirov een wedstrijd geregeld tussen Terek Grozny en de Braziliaanse nationale ploeg die in 2002 wereldkampioen werd. De voorzitter hoopt dat onder meer Ronaldo erbij zal zijn. Hij wil de Braziliaan, die onlangs zijn afscheid aankodigde, overtuigen om toch nog wat poen te komen scheppen bij zijn voetbalclub.

Vóór de wedstrijd zal er een optreden zijn van de Belgische zangeres Lara Fabian, in het kader van Internationale Vrouwendag. Bovendien mogen alle supporters gratis binnen. "Het moet een groot feest worden voor alle supporters", aldus Kadirov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties