Fans Standard laten club zweten over abonnementen: geen uitspraak, geen geld

Fans Standard laten club zweten over abonnementen: geen uitspraak, geen geld
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De supporters van Standard leven nog altijd tussen hoop en vrees. Een faillissement is nog steeds mogelijk door de omstandigheden binnen de club en de rechtszaken die eigenaar 777 Partners boven het hoofd hangen. En dus willen ze hun abonnement voor volgend seizoen nu nog niet vernieuwen.

De supportersclubs, vertegenwoordigd door de Famille des Rouches, zijn het niet eens met de lancering van de vernieuwing van de abonnementen. 

Deze was oorspronkelijk gepland voor 15 mei, maar werd geblokkeerd door de supporters op aandringen van de Ultras en de PHK. Na meerdere overlegmomenten en vergaderingen, waarvan de laatste begin deze week plaatsvond, lijkt het erop dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen, schrijft La Meuse.

De abonnementsactie zou nu op 5 juni van start moeten gaan. Maar de Famille des Rouches heeft alle supportersclubs gevraagd om het geld, dat normaal automatisch aan de club wordt overgemaakt, tot juni te bevriezen en te wachten op de uitspraak van de zaak tussen Standard en Bruno Venanzi bij de ondernemingsrechtbank.

Bruno Venanzi eist van de club de 3 miljoen euro (plus rente) terug die hij in 2022 heeft geleend. De fans zijn duidelijk bang voor een faillissement en dat ze hun geld niet terugzien als dit direct aan de club wordt overgemaakt zoals gebruikelijk.

Er is ook aan de club gevraagd om de periode van 'early booking' te verlengen, zodat de supportersclubs kunnen profiteren van kortingen en diverse voordelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties