Lierse onderneemt stappen tegen beslissing Arbitragecommissie

Michiel Derwael
| 38 reacties
Lierse onderneemt stappen tegen beslissing Arbitragecommissie
Foto: © SC

Lierse is niet te spreken over de beslissing van de Kalendercommissie van de KBVB om de wedstrijd Charleroi-Cercle Brugge na afloop van de reguliere competitie te laten spelen. De club maakt later op de dag bekend welke stappen ze gaat ondernemen.

Lierse zal hoogstwaarschijnlijk een kort geding aanspannen tegen de beslissing, maar kan ook nog in beroep gaan bij het Uitvoerend Comité van de KBVB. De club liet eerder al vallen dat deze regeling competitievervalsing is.  Het bondsreglement zegt dat alle wedstrijden van de laatste twee speeldagen op dezelfde dag en uur moeten worden gespeeld.

Naast de Pallieters voelt ook Eupen zich benadeeld, maar de Duitstalige club gaat voorlopig nog geen actie ondernemen. Beide ploegen hebben nog één wedstrijd voor de boeg in de reguliere competitie, en Charleroi nu nog twee. De Waalse club kan, bij winst in beide matchen, mogelijk nog naar de 14e plaats springen en zich zo rechtstreeks van het behoud verzekeren. De Karolo’s hebben een achterstand van vijf punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties