Rode Duivels op zoek naar bevestiging

Melissa Maes
| 29 reacties
Rode Duivels op zoek naar bevestiging
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels staan dinsdagavond opnieuw voor een belangrijke opdracht: winnen van Azerbeidzjan. "Als we snel kunnen scoren, zitten we goed", laat Nacer Chadli weten.

Gaan de Rode Duivels naar het EK in Polen en Oekraïne? Vrijdag was een goed begin tegen Oostenrijk en België moet nu op dat elan verder gaan. Nacer Chadli weet hoe Azerbeidzjan moet aangepakt worden. "We moeten snel spelen en zo de ruimte vinden. Als we vroeg scoren, zitten we goed." Azerbeidzjan kon een hele week voorbereiden, dus onze nationale ploeg is verwittigd.

De bondscoach van Azerbeidzjan, Berti Vogts, heeft een hele week in Duitsland zijn  ploeg voorbereid op België. “We hebben daar vooral aan onze conditie gewerkt, want het tempo van de Belgen zijn we niet gewend. We gaan niet met tien voor ons doel liggen, wij hebben voetballende kwaliteiten.”

Na het uitvallen van Marvin Ogunjimi en de nieuwe blessure van Romelu Lukaku had bondscoach Georges Leekens een spitsenprobleem. De oplossing vond hij bij Tom De Sutter die een selectie niet had verwacht. “Ik was eigenlijk op weekend met mijn vriendin.” Toch was de Anderlecht-speler aangenaam verrast: “Het is heel positief dat de bondscoach aan mij denkt. Ik had het niet verwacht omdat ik bij Anderlecht niet echt veel heb gespeeld”. Maar normaal gezien krijgt Jelle Vossen vanavond de voorkeur.

Als de Rode Duivels vanavond opnieuw winnen doen die een goede zaak in de stand van groep A. Turkije speelt eerder op de avond tegen Oostenrijk. Als die wedstrijd uitdraait op een gelijkspel of winst voor de Turken, dan staat België alleen op de tweede plaats mits winst tegen Azerbeidzjan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties