Gemeentebestuur weigert Eskabee 1935 terreinen aan Freethielcomplex

Michiel Derwael
| 11 reacties
Gemeentebestuur weigert Eskabee 1935 terreinen aan Freethielcomplex
Foto: © SC

Dinsdagavond ontving het bestuur van Eskabee 1935 een negatief antwoord van het College van Burgemeester en Schepenen van Beveren. De club vroeg om de accommodatie en voetbalterrein aan het Freethielcomplex te mogen gebruiken.

De schriftelijke en meer gedetailleerde argumentatie van de gemeente zal de komende dagen aan Eskabee 1935, de vereniging die voetbalclub SK Beveren wil heropstarten in vierde provinciale,  worden overgemaakt. Het bestuur nam met verbazing akte van de beslissing van het schepencollege.

 “Op het Freethielcomplex, het hart van SK Beveren, liggen veel beschikbare terreinen en daarnaast verzocht Eskabee 1935 ook niet om financiële steun of extra buitensporige zaken. Alleen de toestemming tot het gebruik van de bestaande en beschikbare accommodatie, waaronder 1 terrein en enkele kleedkamers”, deelt het bestuur mee in een persbericht.

“Eskabee 1935 betreurt het dan ook ten zeerste dat de gemeente de droom van ruim meer dan 1.000 supporters en sympathisanten zomaar aan diggelen slaat. Het enthousiasme rond de herstart van SK Beveren is immers enorm, wat twee weken geleden nog bewezen werd door het aantal toeschouwers en de beleving op de eerste oefensessie van de nieuwe ploeg op het Freethielcomplex.”

Door deze beslissing gaat er 8 maanden hard werk verloren, maar toch geven ze de hoop niet op. “Het bestuur heeft reeds gesprekken aangeknoopt met naburige gemeentes die als uitvalsbasis kunnen dienen om haar voetbalclub te accommoderen. Deze gesprekken zullen de komende dagen opnieuw worden hernomen en omgezet in concrete afspraken.” Het bestuur gaat nu na welke stappen zij kunnen ondernemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (4B)

Nieuwste reacties