Mazuch: "Er is nog niets verloren"

Mazuch: "Er is nog niets verloren"
Foto: © SC

Anderlecht verkeert in staat van crisis, maar volgens de spelers is de sfeer op de club nog steeds optimaal. Ondrej Mazuch gelooft nog in de titel, maar is niet tevreden met het systeem van de play-offs.

"Dit is een stom systeem", zegt Mazuch in HLN. "Ze wilden play-offs en daar heb ik geen probleem mee. Maar dat heb ik wel met de halvering van de punten, want daar heb je van augustus tot maart voor gevochten. In Tsjechië krijg ik het aan niemand uitgelegd dat Standard twee matchen geleden nog zestien punten achterstand had en dat het er twee matchen later nog slechts twee zijn."

"Deze crisis is erger dan die in oktober, toen we ook drie keer op rij verloren", vindt de Tsjechische verdediger. "Maar nu zitten we in de fase waarin de beslissingen vallen en dat maakt het erger, ook mentaal. Dat los je niet op in één of twee dagen."

"Maar er is nog niets verloren. We hebben alleen eens een goed resultaat nodig. Als we vrijdag winnen tegen Genk, staan we gewoon weer op kop. De situatie in de play-offs is alleszins helemaal anders dan vorig jaar. Nu zijn er vijf echte kandidaten voor de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties