Standard staat te koop: 32 miljoen euro

Steurbaut Kersten
| 169 reacties
Standard staat te koop: 32 miljoen euro
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard krijgt deze zomer wellicht een nieuwe eigenaar. Margarita Louis-Dreyfus, hoofdaandeelhouder en de weduwe van Robert Louis-Dreyfus, wil de club verkopen.

De Luikse club werd de voorbije weken al op de markt aangeboden door de advocaten van Louis-Dreyfus. Die zou 32 miljoen euro willen vangen, het bedrag dat haar overleden man tien jaar geleden in de club investeerde, weet Het Nieuwsblad.

Standard werd zelfs aangeboden bij het tv-huis Woestijnvis, maar Wouter Vandehaute stak zijn centen al in VT4 en VijfTV. Een andere optie is Bernard Tapie. De Franse zakenman was onlangs te gast op Sclessin en liet vallen dat hij het transferbeleid van komende zomer al kende.

“Voor het einde van het seizoen communiceren we niet over de toekomst van de club”, zegt perswoordvoerder Sacha Daout.

Belangrijke weken voor D’Onofrio
Voor Luciano D’Onofrio, de huidige sterke man bij de Rouches, worden het belangrijke weken. Hij denkt al langer na over een vertrek op Sclessin. De komst van een nieuwe eigenaar zou het mogelijke signaal zijn om zijn koffers te pakken.

D’Onofrio, die geen bod zal uitbrengen op de aandelen, beschikt immers maar over vijftien procent van de aandelen en zou bij een nieuwe eigenaar zijn rol moeten beperken. Alleen bij de komst van ‘goede vriend’ Tapie, lijkt nog een belangrijke rol voor hem weggelegd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties