Degraen: "Liever altijd top vier dan kampioen en twee keer zevende"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Degraen: "Liever altijd top vier dan kampioen en twee keer zevende"
Foto: © SC

Dirk Degraen blijft de komende vier seizoenen de algemeen directeur van Racing Genk. Hij zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract.

Degraen had bij de Limburgse club een contract voor onbepaalde duur, maar ruilt dat nu in voor een vierjarige verbintenis.

Top vier
“Ik was niet op zoek naar zekerheid”, onderstreept Degraen. “Maar we willen een duidelijke visie op langere termijn. Na die periode van vier jaar kunnen we de samenwerking analyseren.  Wat hebben we al gedaan? Zijn we nog wakker genoeg? Want deze job kan ook een bepaalde sleur met zich meebrengen.”

Racing Genk staat nu aan de leiding. Degraen wil dat de Limburgse club ieder seizoen mee aan de top speelt. “Op langere termijn moeten wij ieder jaar meespelen voor de eerste vier plaatsen. Dat vind ik veel belangrijker dan één keer kampioen te worden om dan twee keer zevende te eindigen.”

De algemene directeur, die bij Racing Genk technisch directeur Frank Vercauteren zal blijven bijstaan met de transferonderhandelingen, had ook nog andere aanbiedingen. “Zowel binnen als buiten de voetbalwereld, maar ik heb met niemand onderhandeld. Mijn prioriteit ligt bij de club. Ik heb een snuffelperiode van een paar jaar achter de rug en die is heel goed meegevallen. Er zit een goed evenwicht in de club, die moeten we nu doortrekken.”

Degraen: “Voorzitter Pro League? Ik ben niet masochistisch genoeg.”
Een job als voorzitter van de Jupiler Pro League zag Degraen niet zitten. “Daar ben ik niet masochistisch genoeg voor om dat na te streven", grijnst de algemene directeur. “Er is bovendien heel weinig wil om macht af te staan. Nu voorzitter van de Pro League worden is tijdsverlies.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties