KFC Moerbeke breidt kern gevoelig uit

Nico Wieme
| 0 reacties
KFC Moerbeke breidt kern gevoelig uit
Foto: © SC

KFC Moerbeke pakte op de slotspeeldag de titel in de Oost-Vlaamse derde provinciale E. Om volgend seizoen geen mal figuur te slaan in tweede provinciale versterkte het bestuur de kern. "We willen zo hoog mogelijk eindigen", laat voorzitter André Dekeyser weten.

De ontlading was enorm bij spelers, trainers, bestuur en supporters van KFC Moerbeke toen hun geliefkoosde club op zondag 24 april de titel pakte. De euforie heeft stilaan plaatsgemaakt voor bittere ernst, want het bestuur beseft dat het niveau van de wedstrijden in tweede provinciale een stuk hoger zal liggen dan in derde. Omdat groen-wit volgend seizoen met twee reserveploegen zal aantreden, werd de kern gevoelig uitgebreid.

"De knopen zijn doorgehakt", vertelt trainer Dirk De Backer aan onze redactie. "We spelen volgend seizoen met ons eerste elftal in tweede provinciale, met één ploeg eerste reserven en dan nog een tweede ploeg reserven. De UEFA-juniors worden opgedoekt."

De Backer bevestigt dat Moerbeke de kaart van de jeugd wil blijven trekken, maar dat het, gezien het hogere niveau van de matchen volgend seizoen, toch nodig was om enkele gerichte versterkingen aan te trekken. "We hebben ervoor gekozen om in alle compartimenten één transfer te realiseren. Voor op langere termijn werd een aantal jongeren aangetrokken."

Van welke spelers mogen de supporters op korte termijn iets verwachten?

De Backer: "Zes spelers moeten onmiddellijk in de eerste ploeg kunnen meedraaien. Dat zijn Frederik Van Driessche (Eendracht Opstal, linkerflankspeler), Francis D'Hooghe (Heusden, rechterflankspeler), Berat Breznica (VKN Beervelde, centrale verdediger), Davy Teirlinck (Assenede, centrale middenvelder of aanvaller), Hans Somers (HO Kalken, rechterflankaanvaller) en Bart Antheunis (Kemzeke, flankverdediger).

Wie komt de kern in de breedte stofferen?

De Backer: "Christian D'hooghe (Eendracht Zele), Sander Puylaert (Stekene Sportief), Koen Clauwaert (SKL Doorslaar), Hannes De Schepper (Waasland-Beveren), Leroy Van Waesberghe (Koewacht) en Thomas De Schepper (Koewacht) versterken ook nog de Moerbeekse rangen."

Jeugdtornooi en eindfeest

Komend weekend vindt aan de Moerbeekse Hospicestraat het jaarlijkse jeugdtornooi plaats. De toegang is naar aloude gewoonte gratis. Vrijdagavond spelen de U10, U11 en U13. Op zaterdag zijn de U15 en U17 aan de beurt. De duiveltjes sluiten het tornooi af op zondag in de voormiddag (U6 en U7) en in de namiddag (U8 en U9). Op zaterdagavond vanaf 18.00 uur organiseert de club een grote barbecue. Info vindt u hier en inschrijven kan via tino.verschraege1@telenet.be. Vanaf 21.00 uur is iedereen welkom op het grote kampioenenbal!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties