Zulte Waregem creëert sfeertribune

Michiel Derwael
| 34 reacties
Zulte Waregem creëert sfeertribune
Foto: © SC

Het Regenboogstadion zal in het tussenseizoen enkele veranderingen ondergaan. Er komt een staantribune van 1.200 plaatsen achter één van de doelen. Daarnaast komen langs beide kanten van de tribune publiciteitswanden. Essevee hoopt dat er daardoor meer sfeer in het stadion komt.

De nieuwe staantribune komt achter het doel aan de kant van de spelerstunnel, tussen de atletiekpiste en het scorebord. De tribune wordt via publiciteitswanden verbonden met de zittribunes.

“SV Zulte Waregem is heel tevreden dat het stadbestuur zijn akkoord heeft gegeven voor het optrekken van de staantribune en de publiciteitswanden”, vertelt algemeen directeur Filips Dhondt in een persbericht. “Met deze ingreep wil de club heel concreet iets doen aan het gebrek aan sfeer en gezelligheid in het stadion.”

Essevee wil hiermee ook tegemoet komen aan de vraag om een sfeertribune te creëren. De tribune zal op slechts zes meter van de achterlijn worden geplaatst, een ingreep die de beleving ten zeerste ten goede moet komen. Vanaf volgend seizoen zullen alle supporters veel meer het gevoel hebben dat we in een gesloten stadion voetballen en dat zal automatisch ook een invloed hebben op de sfeerbeleving van de spelers”, aldus Dhondt.

“De bouw zal net na de atletiekmeeting van eind juni starten en zal af zijn tegen de eerste competitiewedstrijd. De plaatsen in de nieuwe tribune zullen mee opgenomen worden in de abonnementenverkoop die binnenkort start.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties