KV Mechelen twijfelt niet aan fitheid Ruiz

Jelle Vereecke
| 5 reacties
KV Mechelen twijfelt niet aan fitheid Ruiz
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jaime Ruiz speelt volgend seizoen in het geel-rode shirt van KV Mechelen. Zijn huidige club Westerlo vond het een te groot risico om Ruiz een nieuw contract aan te bieden, maar KV Mechelen twijfelt niet aan de fitheid van de Colombiaan.

"Ruiz is al drie of vier keer honderd procent fit geweest, maar hij slaagde er niet in om wedstrijden uit te spelen", zegt Wim Van Hove, de rechterhand van Westerlo-voorzitter Herman Wijnants. "Hij was fit, maar doordat er reactie optrad, moest hij telkens na zestig, zeventig minuten stoppen."

"Wij konden hem dus geen contract geven", zegt Van Hove in S/VM. "Als de medische staf je een advies geeft, mag dat niet veranderen of hij nu naar Mechelen of naar Australië gaat."

KV Mechelen: "Geen risico"

Fi Vanhoof, sportief directeur van KV Mechelen, ziet geen enkel probleem. "We hebben hem laten nakijken door specialisten, Lieven Maesschalck en dokter Kris Van Crombrugge, toch niet de eersten de besten. Maar honderd procent zeker ben je natuurlijk nooit."

"Toch gaan we ervan uit dat een jongen van 27 jaar nog iets kan. Hij heeft zeventien goals gemaakt in zijn seizoen als topschutter. Een goede Ruiz in volle conditie, daar moeten wij niet achteraan gaan. Maar financieel namen we nu geen risico, want hij was einde contract."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties