Beerschot plukt toptalent Iboma weg bij Antwerp

Steurbaut Kersten
| 323 reacties
Beerschot plukt toptalent Iboma weg bij Antwerp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot heeft vandaag een tweede slag geslagen op de transfermarkt. Na de terugkeer van Hernan Losada realiseerde Patrick Vanoppen deze middag ook de transfer van David Iboma, een 16-jarig talent dat overkomt van stadsgenoot Antwerp.

Iboma is een aanvallende flankspeler en was een van de paradepaardjes van de Antwerpse jeugd. Club Brugge en Anderlecht toonden belangstelling voor de dribbelkont met schoenmaat 47, maar ook in het buitenland maakte de jonge Iboma al naam. Zo trok de Belgische jeugdinternational al naar Manchester voor tests bij City en United.

Een Engels avontuur leek in de maak voor het jonge toptalent, maar vader Iboma drong aan op een verlengd verblijf in België om zijn school af te maken. Antwerp hoopte de speler langer op de Bosuil te houden, maar bereikte geen akkoord.

Stadsgenoot Beerschot was er als de kippen bij om de jonge Iboma een kans te geven op het Kiel. Na een positief gesprek met Patrick Vanoppen en sportief directeur Chris Van Puyvelde tekende Iboma vrijdag een contract voor drie seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties