Matthys: "Nu moet Waasland eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid opnemen"

Matthys: "Nu moet Waasland eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid opnemen"
Foto: © SC

De flanken van Bergen zijn aartsgevaarlijk en tegen Lommel bewezen ze dat nog maar eens. Matumona Zola en Tim Matthys waren een ware plaag voor de Limburgse verdediging. Matthys dribbelde na de wedstrijd zelfs al preventief de Waaslandse bedreiging.

Matthys probeerde uit alle macht Waasland-Beveren in de favorietenrol te duwen. "We moeten zondag tegen een héél sterke ploeg", aldus Matthys. "Zij zijn duidelijk favoriet, want we konden dit seizoen in vier confrontaties nog geen enkele keer van hen winnen."

"Zij hebben de grote kwaliteit dat ze 80 minuten rustig kunnen afwachten en dan in één keer toeslagen. Dat is iets wat wij niet kunnen. We zullen dan ook onze voetbalfilosofie niet verloochenen en proberen het spel te maken. Zij zijn echter heel uitgekookt en daar zullen we voor moeten opletten."

Matthys had dan ook een onderliggende reden voor zijn woorden. "Al heel het seizoen probeert Waasland-Beveren de underdog te spelen terwijl ze altijd mee bovenaan draaiden. Nu kunnen ze bijna niet anders dan hun verantwoordelijkheid opnemen. Maar of ze dat zullen doen is nog maar zeer de vraag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties