STVV-aanwinst: "Ik ben een typische Braziliaan"

STVV-aanwinst: "Ik ben een typische Braziliaan"
Foto: © SC

STVV verzekerde zich dinsdag van de komst van de 22-jarige aanvaller Bruno Andrade. De Braziliaan komt over van de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport. “Een actie maken, dat is mijn grootste troef.”

Andrade miste met Helmond Sport op een haar na de promotie naar de Eredivisie. “Ook al was Helmond gepromoveerd, ik zou toch voor STVV gekozen hebben”, zegt de Braziliaan in HBvL. “Ik had een goed gevoel in de gesprekken met trainer Brepoels en ook op Stayen werd ik uitstekend ontvangen. Ik voelde me hier snel thuis.”

De 22-jarige Andrade omschrijft zichzelf als een dribbelvaardige en snelle aanvaller. “Met mijn technische bagage de actie maken blijft mijn grootste troef. Typisch voor Brazilianen zeker. Ik kan zowel op de rechts- als de linksbuiten spelen, en ook in de spits. Bij Helmond scoorde ik dertien keer. Niet slecht, want ik kwam terug van een operatie aan de knie.”

“De grootste uitdaging voor mij is de aanpassing aan de Belgische competitie. Hoe spelen de tegenstanders tactisch? Wat is het verschil tussen thuis en uit? En dat kunstgrasveld, daar trainde ik bij het Italiaanse Reggina ook al een jaar op.”

Andrade kijkt al uit naar de derby tegen Genk. “Ik googelde al wat over STVV. Op YouTube kwam ik filmpjes tegen van de wedstrijd tegen Henk Wat een sfeer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties