Dayan: "Beerschot is grote stap in mijn carrière"

Steurbaut Kersten
| 41 reacties
Dayan: "Beerschot is grote stap in mijn carrière"
Foto: © SC

Beerschot heeft zich deze middag verzekerd van de diensten van de 26- jarige Israëlische aanvaller Roy Ben Dayan. “Hier heb ik lang op gewacht.”

Dayan tekende op het Kiel een contract voor twee seizoenen. “Ik ben heel blij met deze stap”, zegt de aanvaller aan Voetbalkrant.com. “Dit is een hele grote stap in mijn carrière. Ik hoop dat ik mij in België verder kan ontwikkelen.”

Beerschot verwacht van Dayan doelpunten. Het voorbije seizoen scoorde hij veertien keer in 27 wedstrijden. “Ik heb lang op deze stap gewacht, maar ik geloof dat ik de verwachtingen kan inlossen.”

Amit Lewinthal, een Israëlische journalist, heeft echter zijn twijfels bij Dayan. “Hij heeft wel een neus voor doelpunten, maar bij de grote clubs heeft Dayan het nooit kunnen waarmaken. Daar viel hij telkens zwaar door de mand.”

In het begin van zijn carrière werd Dayan met een onvoldoende doorgestuurd bij Maccabi Tel Aviv en Hapoel Tel Aviv. Via Hapoel Acre en Hapoel Kfar Saba in tweede klasse veroverde Dayan opnieuw een plaatsje op het hoogste niveau bij Hapoel Acre, dat ondertussen de promotie had afgedwongen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties