Vleminckx: "Ik ga bij Club niet de rol van vedette spelen"

Melissa Maes
| 58 reacties
Vleminckx: "Ik ga bij Club niet de rol van vedette spelen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Björn Vleminckx is de duurste van de tien transfers van Club Brugge. Na 23 doelpunten in de Nederlandse Eredivisie zijn de verwachtingen hooggespannen.

“Iedereen verwacht dat ik twintig keer scoor. Ach, dat is normaal. Als ik na mijn topschutterstitel bij NEC was gebleven, dan waren de verwachtingen ook erg hoog geweest. Als voetballer moet je elk jaar weer vanaf nul beginnen”, zegt Björn Vleminckx aan Het Nieuwsblad.

“Ik ga hier zeker niet de rol van vedette spelen, maar gewoon mezelf blijven. Je bent maar zo goed als je laatste match. Elke wedstrijd zal ik dan ook hard werken en proberen om mijn goals mee te pikken. In mijn hoofd heb ik wel aantal doelpunten vooropgesteld, maar hoeveel dat er zijn zal ik nooit luidop zeggen.”

Blauw-zwart betaalde een transfersom van 3,3 miljoen euro. “Voor mij is die grote som en mijn vijfjarig contract een teken van vertrouwen. Ik wil met Club zo hoog mogelijk scoren in de competitie, beker en Europa. Natuurlijk ben ik ambitieus. Als ik hier goed presteer dan kan ik op termijn nog hoger mikken. Ik ben nog maar 25 jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties