AA Gent stelt drie jonge leeuwen voor

Melissa Maes
| 37 reacties
AA Gent stelt drie jonge leeuwen voor
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Jef Vogels, Hannes Van der Bruggen en Koenraad Hendrickx zijn woensdag in Koksijde officieel voorgesteld. De drie jonge spelers maken momenteel deel uit van de Gentse A-kern.

Patrick Lips stelde het jonge trio voor als “de drie jonge leeuwen”. Hannes Van der Bruggen, Koenraad Hendrickx en Jef Vogels hebben al enkele trainingen achter de rug en beginnen hun draai te vinden bij de eerste ploeg van AA Gent.

Vogels verliet Antwerp voor Belgische topclub
Vogels is een twintigjarige Antwerpenaar die in januari een profcontract bij de Buffalo’s tekende tot 2013. “Toen ik bij Antwerp speelde wist ik niet dat er interesse was van andere clubs. Ik heb voor AA Gent gekozen omdat het een topclub is in België met professionele begeleiding.”

“Op de derde trainingsdag sloot ik aan bij de A-kern en speelde ik mee tegen Oudenaarde. Ik heb geen voorkeur of ik rechts of centraal in de verdediging sta, als ik maar kan spelen.”

De Gentse Feesten naderen en naar goede gewoonte proberen de spelers een woordje Gents te spreken tijdens de ploegvoorstelling. “Het dialect begin ik te begrijpen, maar ik ben nog niet voorbereid om Gents te spreken”, lacht Vogels.

Van der Bruggen scoort na persvoorstelling
Van der Bruggen maakte vorig seizoen zijn debuut tijdens de laatste Play-Off-wedstrijd tegen Club Brugge. Woensdag wist Van der Bruggen te scoren tegen Racing Genk tijdens de oefenmatch in Koksijde. De jeugdinternational heeft een profcontract tot 2014.

Net zoals Vogels en Hendrickx studeert ook deze youngster nog. “Studies combineren met voetbal is een kwestie van goed plannen.” Van der Bruggen grijpt de kansen om zich te bewijzen bij de A-kern. “Er worden geen cadeaus uitgedeeld als je kijkt naar de kern. Op training moet ik me telkens opnieuw bewijzen.”

Is er een speler waar Van der Bruggen naar opkijkt? “Andrea Pirlo. Die speelt sober, maar heeft een enorme techniek.”

Hendrickx: van aanvaller naar verdediger
De derde 'jonge leeuw' die werd voorgesteld was Hendrickx. De achttienjarige verdediger komt uit de Gentse jeugdopleiding en was oorspronkelijk een aanvaller. “Dat is handig, nu weet ik hoe aanvallers denken. Mijn ambitie is om bij de eerste ploeg van Gent te geraken. Daarna wil ik nog wel in de Premier League spelen (lacht).”

“Tijdens de oefenmatch tegen Ieper heb ik gespeeld en ik voelde toch dat het tempo al hoger lag. Ik heb hier nog veel te leren, maar op een korte tijd heb ik ook al veel opgestoken.” Hendrickx heeft een profcontract tot 2013.

"Kompany is een propere verdediger"
Hendrickx en Vogels kijken op naar Vincent Kompany. Vogels vindt de Rode Duivel “een propere verdediger”.  De nieuwkomers hebben ook al hun doop gekregen in de groep. “Ja, we moesten een liedje zingen.” Van der Bruggen deed dat vorig jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties