Canesin: "Als 15-jarige zat ik in de Braziliaanse selectie"

Canesin: "Als 15-jarige zat ik in de Braziliaanse selectie"
Foto: © SC

Anderlecht geeft op de stage in het Nederlandse Tegelen enkele jeugdspelers een kans. De Braziliaan Fernando Canesin Matos is daar een van. “Mijn vrienden en ik gingen regelmatig op de foto met Ronaldo.”

Canesin is een 19-jarige Braziliaan die vorig seizoen op de slotspeeldag debuteerde tegen Lokeren. Met enkele mooie acties veroverde hij meteen de harten van het publiek.

“Die match tegen Lokeren was mooi, maar ik ben dat al vergeten”, aldus Canesin in Het Nieuwsblad. “Ik moet naar de toekomst kijken en dit jaar hoop ik op meer speelkansen in het eerste elftal. Dat ik nu mag meetrainen met de A-kern heb ik zelf afgedwongen.”

Canesin kreeg zijn opleiding in Brazilië en speelde er een tijdje voor Corinthians. “Als 15-jarige zat ik zelfs één keer in de nationale selectie voor Brazilië, maar net toen brak ik een voetbeentje. Nadien is het mij nooit meer gelukt.”

Bij Corinthians kwam hij Ronaldo tegen. “Soms kon ik mijn ogen niet geloven als we elkaar op de club een hand gaven. Mijn vrienden en ik gingen ook regelmatig met Ronaldo op de foto. Hij was een fenomeen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties