Kneusje voor Club, Atletico voor Westerlo mogelijk

Nico Wieme
| 57 reacties
Kneusje voor Club, Atletico voor Westerlo mogelijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag vindt de loting plaats voor de derde voorronde van de Europa League. Club Brugge mag zich aan oninteressante, maar zeer haalbare kaart verwachten. Voor Westerlo is het hinken op twee gedachten.

De UEFA maakte donderdag al de reeksen bekend waarin telkens een reekshoofd aan een niet-reekshoofd zal gekoppeld worden. Club Brugge zit als beschermde ploeg in reeks 5 en mag niet mopperen over de mogelijke tegenstanders.

Haalbare kaart

De vernieuwde formatie van coach Adrie Koster mag zich opmaken voor een dubbel duel op 28 juli (heen) en 4 augustus (terug) tegen een nobele onbekende uit Andorra, Israël, Finland, Roemenië, de Faeröer Eilanden, Azerbeidzjan, Luxemburg, Estland of Slovakije.

UE Sant Julià (AND)/Bnei Yehuda Tel-Aviv FC (ISR) (heen 0-2)
KuPS Kuopio (FIN)/CS Gaz Metan Mediaş (ROE) (heen 1-0)
EB/Streymur (FAR)/FK Qarabağ (AZE) (heen 1-1)
FC Differdange 03 (LUX)/FC Levadia Tallinn (EST) (heen 0-0)
FK Senica (SVK)

Atletico voor Westerlo?

Westerlo won zijn heenmatch in de tweede voorronde met 0-1 bij TPS Turku en mag al dromen van de derde voorronde. De Kempenaars bevinden zich bij de niet-reekshoofden in reeks 1 en kunnen met Atletico Madrid een heuse klepper loten. Ook de Young Boys Bern zou een mooie affiche zijn voor Jan Ceulemans en co.

FK Mladá Boleslav (Tsjechië), Rode Ster Belgrado (Servië), FC Alania Vladikavkaz (Rusland) zullen bij Herman Wijnants om organisatorische en financiële redenen vermoedelijk niet op gejuich onthaald worden.

Anderlecht komt pas in de vierde en laatste voorronde in actie en moet nog even wachten vooraleer het zijn mogelijke tegenstanders kent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties