Coosemans: "Vadis speelde hoofdrol"

Nico Wieme
| 21 reacties
Coosemans: "Vadis speelde hoofdrol"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Colin Coosemans en Vadis Odjidja eisten beiden een hoofdrol op in de 2-1-zege van Club tegen Leverkusen. Eerstgenoemde stopte een strafschop, de middenvelder scoorde de twee doelpunten en trok Club daarmee over de streep. "Iedereen weet dat Vadis ongelofelijk veel kwaliteiten heeft."

Colin Coosemans hield Leverkusen aanvankelijk van de gelijkmaker door een strafschop te stoppen. "Kadlec haalde de achterlijn en haakte dan in Ryan Donk. De ref kende Leverkusen een goedkope strafschop toe. Wat ik deed om die stoppen? Ik koos gewoon de goede hoek en pakte hem." Communicatieverantwoordelijke Wim De Meyer hoorde het gesprek en voegde er plagend aan toe: "Gewoon geluk gehad, Colin."

De Clubdoelman vond blauw-zwart sterk starten. "Dit was een eerste echte test tegen een sterk team. Voor de pauze ontwikkelde Leverkusen een niet zo hoog tempo en creëerde ook geen enkele kans. Wij waren zeer scherp in de duels. Na de pauze gingen de Duitsers beter voetballen."

Toch sprak Coosemans vol lof over de Duitse vicekampioen. "Je weet dat zij met één flits een doelpunt kunnen maken. Als tweede in de Bundesliga mogen zij ook rechtstreeks naar de Champions League, iets waar Club alleen maar kan van dromen."

Is blauw-zwart nu klaar voor de competitiestart? "We werken ernaar toe. Tegen Leverkusen zag je al met flarden goed voetbal. Het tegendoelpunt bewijst dat er toch nog wel wat werk aan de winkel is."

Sterke Vadis

Vadis Odjidja speelde als bevrijd op het Brugse middenveld. De Gentenaar in Brugse loondienst was alomtegenwoordig en scoorde bovendien beide doelpunten. "Vadis eiste inderdaad een hoofdrol op. Iedereen weet dat hij veel kwaliteiten heeft en door zijn nieuwe positie op het veld kan hij die blijkbaar beter in de verf zetten." Door de komst van Niki Zimling kan Odjidja zich aanvallender uitleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties