"Wij moeten het doen op het veld, niet de beer"

Fabian Morren
| 20 reacties
"Wij moeten het doen op het veld, niet de beer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot koos voor een nieuwe weg. Een naamsverandering, nieuwe omkadering en ook veel nieuwe spelers. De gunstige effecten op sportief vlak laten nog op zich wachten. Bij landskampioen Genk werd zaterdag kansloos verloren. "Deze groep heeft tijd nodig."

"Ik hou een raar gevoel over aan die wedstrijd", zegt Peter Van der Heyden in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb ook wat medelijden met onszelf. We hebben als nieuwe groep nog veel werk en moeten nog heel veel leren. Dan is het geen cadeau dat je meteen naar Genk moet en dan nog eens alles tegenzit."

Vloeken
We volgen Van der Heyden gedeeltelijk in zijn redenering. Het eerste kwartier van Beerschot was meer dan behoorlijk. Na de owngoal van Mikulic stuikte het team echter in elkaar. "Nadien scoort Barda een heel knap doelpunt en vervolgens scoort Hubert een goal die hij nooit meer maakt. Op zo'n moment zeg je toch echt godverdomme", reageert Van der Heyden.

De linksachter die in de zomer overkwam van Club Brugge zag ook lichtpunten. "De tweede helft speelden we beter. Er was meer beweging en we maakten bij momenten zelfs het spel. Ook in het eerste kwartier lieten we zien dat deze groep kan voetballen. Daar moeten we ons aan optrekken."

The Bear
Beerschot liet Germinal voor wat het was, koos voor een nieuw logo en de omkadering werd een pak professionler. De verwachtingen op het Kiel gingen omhoog. "Toch probeert het bestuur de druk weg te houden van de spelersgroep", zegt Van der Heyden. "Ze weten ook dat we bouwen aan een nieuwe ploeg."

Met een slogan als 'The Bear is back' verwachten de fans uiteraard wel betere resultaten dan het voorbije seizoen. "Niet de beer, maar wij moeten het uiteindelijk wel doen op het veld. We zullen in de toekomst nog veel laten zien, maar deze groep heeft nog tijd nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties