PSG en Lille beginnen aarzelend

Fabian Morren
| 9 reacties
PSG en Lille beginnen aarzelend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paris Saint-Germain was vooraf dé titelfavoriet in de Ligue 1. De club uit de hoofdstad kocht voor vele miljoenen aan nieuwe spelers, maar ging op de eerste speeldag al met de billen bloot: tegen Lorient verloor PSG met 0-1.

De peperdure aanwinst Javier Pastore ontbrak nog, maar andere aanwinsten deden wel mee. Ze konden echter niet verhinderen dat Julien Quercia na een halfuur de bezoekers op voorsprong bracht. Die 0-1 hield Lorient verrassend vast tot het einde.

Ook kampioen Lille wist op de eerste speeldag niet te winnen. De Noord-Franse club bleef steken op een 1-1-gelijkspel bij AS Nancy. De bezoekers kwamen na de rust nochtans op voorsprong via Mathieu Debuchy, maar Franck Béria zorgde met een eigen doelpunt nog voor de gelijkmaker. Eden Hazard speelde de hele wedstrijd.

L'OM faalt, L'OL niet
Ook Marseille kon niet winnen. Coach Didier Deschamps kondigde al versterking aan en die blijkt ook nodig. Lucho Gonzalez bracht L'OM wel op voorsprong, maar in een kwartier tijd zette Sochaux via Marvin Martin en Vincent Nogueira de scheve situatie recht. Loïc Remy zorgde voor de 2-2-eindstand.

Olympique Lyon wacht al drie jaar op een nieuwe titel en wil daar verandering in brengen. Bij Nice werd er alvast met 1-3 gewonnen. Lisandro López, Bafétimbi Gomis en Maxime Gonalons waren verantwoordelijk voor die vlotte overwinning.

Uitslagen:
Ajaccio - Toulouse 0-2
Brest - Evian 2-2
Caen - Valenciennes 1-0
Marseille - Sochaux 2-2
Montpellier - Auxerre 3-1
Nancy - Lille 1-1
Nice - Lyon 1-3
PSG - Lorient 0-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties