Collin: “Trainer heeft geen inspraak in transfers”

Stefan Claus
| 133 reacties
Collin: “Trainer heeft geen inspraak in transfers”
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Philippe Collin, de secretaris- generaal van Anderlecht, laat in HLN zijn licht schijnen over het transferbeleid van Anderlecht. “Mbokani zal gevolgd worden”.

Collin pikt de draad voor het gesprek op bij de transfer van Romelu Lukaku. “Romelu is een speler met een geweldige mentaliteit. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij deze transfer heeft kunnen versieren. Ik hoop dat hij echter voorbereid is op een dip. Bij Chelsea lopen een pak goede spelers rond, de concurrentie is er moordend en daar moet hij op voorbereid zijn”.

“Het is belangrijk voor Romelu dat hij de goede balans vindt”, zo gaat Collin verder. “Binnenkort wordt hij geconfronteerd met het grote geld en de meisjes, en daar moet hij goed weten mee om te gaan”.

Anderlecht haalde met Jovanovic en Mbokani twee spelers die bij veel mensen gemengde gevoelens oproepen. “Het was Jovanovic die in een gesprek zei dat Mbokani de beste spits is waarmee hij ooit had gespeeld. We hebben daar als club over nagedacht en dankzij zijn “nadelen” was Dieumerci plots wel betaalbaar voor ons.

“Schrik voor zijn karakter heb ik niet. We laten onze sociale cel Mbokani van heel dichtbij volgen. Bovendien hebben we met Jovanovic iemand in de ploeg die weet hoe er met Dieumerci moet omgegaan worden.

In de gerealiseerde transfers van Anderlecht is het vaak Collin die de beslissing neemt. “Toch moet er een en ander veranderen. Zo krijgen we normaal de namen voor volgend seizoen pas in maart. Dat is veel te laat. Ik wil de namen van mogelijke versterkingen voor de zomer van 2012 al eind dit jaar hebben.

Opmerkelijk bij Anderlecht is dat de trainer geen of weinig zeggenschap heeft in het transferbeleid. “We willen vermijden dat trainers zelf geld pakken op transfers”, zo besluit Collin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties