Michel D'Hooghe ontkent nieuwe beschuldigingen

Mathias Dumarey
| 17 reacties
Michel D'Hooghe ontkent nieuwe beschuldigingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dokter Michel D'Hooghe (foto) heeft nog eens moeten nieuwe beschuldigingen omtrent omkoping moeten ontkennen. De Britse krant The Sunday Times is het deze keer die de ex-voorzitter van Club Brugge en de Belgische voetbalbond op de korrel neemt.

The Sunday Times meldt dat Michel D'Hooghe acht maanden voor de toewijzing van de WK's in 2018 en 2022 van het Russische organisatiecomité een schilderij zou gekregen hebben in ruil voor zijn stem. D'Hooghe doet die beschuldigingen af als nonsens.

"Vorig jaar kreeg ik inderdaad bezoek van Vjacheslav Koloskov. Hij vertelde me natuurlijk over de kandidatuur van Rusland, maar ik heb ook over de BelgiumHolland Bid gepraat die ik toen natuurlijk volop steunde. Toen hij vertrok, heeft hij me een ingepakt persoonlijk cadeau overhandigd, want we kennen elkaar al vele jaren. Ik dacht dat het een foto zou zijn, maar het bleek een overigens heel lelijk schilderij. Ik heb het op zolder gezet en er niet meer naar gekeken", aldus D'Hooghe in HLN.

"De journalist van The Sunday Times beweerde dat het om dure kunst zou gaan, maar ik heb dan maar het schilderij in Brussel laten schatten bij een expert in Russische kunst. Hij vertelde me dat het een louter decoratieve functie had. Zelfs de naam van de kunstenaar staat er niet op", besluit D'Hooghe die overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen de Britse krant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties