Wauters: "Verhaegen was ruiter zonder paard"

Melissa Maes
| 143 reacties
Wauters: "Verhaegen was ruiter zonder paard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat de groep rond Jos Verhaegen de sportieve macht heeft overgenomen bij Antwerp, is Eddy Wauters na 42 jaar een protocollaire voorzitter. “Verhaegen was een ruiter zonder paard.”

“Wij hebben als club een akkoord gesloten met de groep rond Jos Verhaegen om samen van Antwerp iets te maken. Nadat hij bij Beerschot was buitengezet, heeft hij ons benaderd omdat hij besefte hoe moeilijk het voor ons was om uit tweede klasse te geraken. Hij van zijn kant was dan weer een ruiter zonder paard, hij had geen club meer”, zegt Eddy Wauters aan Het Nieuwsblad.

Hoe erg was de situatie bij Antwerp? “Dood waren we nog niet maar we moesten of naar het amateurvoetbal terugkeren of hadden een financiële injectie nodig. Veel mensen waren van oordeel dat we de spelers niet meer zoveel moesten betalen om vijfde of zesde te worden en beter naar derde afdeling konden zakken.”

Patrick Vanoppen (baas van Beerschot, n.v.d.r.) zag deze ontwikkeling met lede ogen aan. Hij belde me meerdere keren om niet door te zetten. Als ons nieuw project lukt, denk ik dat Beerschot het moeilijk krijgt.”

“Maar als het nieuwe Beerschot standhoudt, denk ik dat de rivaliteit groter dan ooit wordt. Voetbal is onvoorspelbaar, maar Verhaegen is naar de Bosuil gekomen omdat dit de enige mogelijkheid was om nog een rol van betekenis te spelen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties